Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Værktøjer, artikler og blog om parforhold, kærlighed, samliv, sexliv, parterapi ...


Det handler om relationer ... relationen er din læremester ©
Blog med inspiration til parforholdet og ægteskabet - bliv klogere på parforholdets psykologi.

Bloggen omhandler relationer, samliv, kærlighed, sexliv, parforhold, parterapi og familieterapi.
På bloggen publiceres der jævnligt gratis artikler, nyheder, værktøjer og tips m.v.
Få hyppigere og mindre opdateringer via Twitter, Pinterest, Instagram og Facebook.
Du kan share, RSS'e og tilmelde dig pr. mail, så bliver du informeret når der kommer nyt.
Du kan ligeledes invitere din partner/andre til at følge bloggen, det er gratis og anonymt.

Kasper Larsen, cert. coach og exam. psykoterapeut cert. med speciale i parterapi
Efteruddannet som sexolog, familieterapeut, alkoholbehandler, mentor, supervisor og konsulent
Specialisering i problemløsning, kommunikation, relationer, parforhold, samliv, sexliv og utroskab
25 års erfaring med relationelle og psykologiske krise-, sorg-, udviklings- og forandringsprocesser
Læs mere om psykoterapi og parterapi i København Valby på www.parterapi-parterapeut.dk

Utroskab / At slutte det gamle før det nye / Parforhold / Parterapi

ParterapiPosted by Familie- og parterapeut Kasper Larsen 2018-01-14 19:03

• Hvornår er det utroskab?
• Hvordan afslutter man det gamle, før det nye parforhold?
• Kan man spille på to heste i kærligheden?
• Hvad gør det ved parforholdet, ægteskabet og familien?

• Hvornår skal man søge parterapi?
• Hvordan kan en sexolog hjælpe, når det går udover sexlivet?
• Gratis selvhjælpsguide og førstehjælp ved utroskab
• Om parterapi ved utroskab


Konsekvensen af at begynde et nyt forhold inden at det gamle afsluttes

Hvad gør det ved parforholdet, ægteskabet og familien, når man begynder et nyt parforhold inden det gamle helt er afsluttet? Hvad nu hvis man bliver forelsket i en anden? Er forelskelse nok at bygge et ægteskab på? Det var essensen af de spørgsmål, som journalisterne fra BT og SE & HØR stillede mig, som sexolog og parterapeut hos Parterapi-parterapeut.dk.

Utroskab er ikke en god start for et nyt parforhold

Min korte svar er, at utroskab er ikke en god start for det nye parforhold, ægteskab og familie. Det nye parforhold har kun ca. 10% chance for at overleve på den lange bane – ca. 90% bliver med tiden skilt igen. Om ikke andet kan det undervejs og siden give udfordringer, hvis man ikke får snakket det ordentligt igennem eller søger parterapi. Den der har været utro/spillet på to heste kan længe ind i det nye parforhold være tappet af dårlig samvittighed, skyld og skam. Og den der finder sammen med en der har spillet på to heste, kan konstant under overfladen gå med spørgsmål som: Sker det igen? Vil dette også ramme mig en dag? Og hvad gør denne usikkerhed ved mig?

Utroskab og usikkerhed kan smitte

En bisar effekt, jeg ofte ser som psykoterapeut og parterapeut er, at der i det nye parforhold ofte med tiden, igen opstår utroskab. Det kan være hos den anden part, der aldrig har haft tanker, fantasier eller ønsker om utroskab,men nu går og er usikker. Nogle har også en tendens til at spille på to heste og søge tryghed i, formelt og praktisk først at afslutte det gamle parforhold, når det nye parforhold er startet op og føles sikkert nok. Er det at spille på to heste? Og er det ok? Er man selv herre over sin kærlighed? Bestemmer man selv, hvor man retter fokus, følelser og energi?

Men hjælp, jeg er blevet forelsket i en anden!

Hvad nu hvis, man bliver forelsket i en anden? Er forelskelse grund til at gå fra sin partner? Well, en forelskelse varer ikke evigt. Typisk tre måneder og nogle gange op til et halvt år. Sjældent længere eller kortere, men det sker og afhænger af hvordan man plejer forelskelsen - i det gamle såvel som det nye parforhold. Forelskelse er altså midlertidige følelser. Indenfor coaching, psykoterapi og parterapi er det en grundregel, ikke at træffe permanente beslutninger på midlertidige følelser. Disse overvejelser, om hvad der allerede er og kan blive (det gamle parforhold/ægteskab) samt hvad man kan få og hvad det kan udvikle sig til (det nye parforhold/ægteskab, kan man få støtte til at forholde sig til via psykoterapi og parterapi. Men beslutningen er der altid kun en der kan tage - dig selv. Det er i hvert fald godt at tænke sig om, for mindst 10% fortryder fx deres NemId-skilsmisse. Endelig skal man huske at forelskelse og kærlighed (som nedenfor) altid kan og skal plejes. Det kan I gøre via parterapi, men I kan også benytte det gratis værktøj med de to øvelser og 36 spørgsmål, der kan gøre jer forelsket igen.

Forelskelsen som et forstadie til kærlighed og relationel udvikling

En stormende forelskelse er ikke en garanti for evig lykke. Som jeg forstår Kierkegaard, så betragtede han forelskelsen, som et forstadie til kærligheden - hvor venskabet er et af de tre grundelementer i parforholdet. At det er efter forelskelsen, at det egentlige arbejde skal gøres. Og gør man dette arbejde selv eller søger psykoterapi og parterapi, så er det en kilde til relationel udvikling, personlig udvikling, tilknytning, samhørighed og heling. Mange bliver imidlertid overrasket, når forelskelsen aftager samt at hverdagen og hamsterhjulet rammer dem. For nogle giver det endda forelskelses-tømmermænd. Det chok kan få nogle til at bakke ud og/eller at søge ny forelskelser, sidespring, affære og utroskab.

Ikke at fordømme utroskab og alternative samlivsformer

Ikke at dømme eller fordømme. Parterapi-parterapeut.dk i København er af den overbevisning, at utroskab er et spørgsmål om personlige grænser og hvad man selv definerer. Der er mange muligheder og samlivsformer. Det er op til folk via parterapien og den sexologiske samtaleterapi, selv at finde de svar og løsninger der virker for dem. For dem der interesseret i udvikling og vækst samt at opgradere parforholdet til anden eller første klasse, er der også mulighed for imagoterapi. Imagoterapi giver indsigt i de blinde punkter samt den personlige og fælles dynamik i parforholdet og familien.

Eks-kærsten, familien og børnene

Utroskab og ethvert brud eller svigt og krænkelse rammer dog ikke kun den forsmåede. Der er som minimum to partnere, der er involveret og som påvirkes. Deres partner, de respektive familier og børn kan også blive ramt have behov for at få talt ud. Her hjælper Parterapi-parterapeut.dk med forskellige konstellationer af psykoterapi, sorgterapi, parterapi og familieterapi.

Artiklen fra BT

På følgende link finder du artiklen fra BT af den 20180111 om parforhold, utroskab og skilsmisse: Ekspert om bruddet mellem Zobel og Burhan G – Derfor holder den slags forhold næsten aldrig. Samt artiklen fra SE og Hør af den 20180120: Kærligheden brast. Efter fem år går powerparret Sarah Zobel og Burhan G hver til sit.

Af Parterapi-parterapeut.dk
I enhver krise er der en mulighed og en læring.
Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper med at gøre snublesten til trædesten.
Ovenstående principper anvendes også i professionel coaching ved ErhvervsCoach®.

Konsultation i psykoterapi, imagoterapi og parterapi

Du kan læse mere om effektivt koncept i parterapi og parterapi på engelsk.
Eller booke konsultation i parterapi, imagoterapi eller psykoterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post72.
Er du ikke tilmeldt bloggen om parforhold og parterapi, kan du sende en email:
www.parterapi-parterapeut.dk/please-call-me-once.html
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips og feeds til parforholdet og kærligheden

Facebook: www.facebook.com/parterapi.parterapeut
Twitter: www.twitter.com/Parterapeuten
Google: http://plus.google.com/115591983982998045497
Pinterest: www.pinterest.com/parterapi
Instagram: www.instagram.com/parterapi

Relaterede links om parterapi

#parterapi
#partjek
#koncept
#couplestherapy
#alkohol
#voksnebørnafalkoholikere
#depression
#utroskab
#skilsmisse
#sorg
#accessbars
#sexolog
#imagoterapi
#parrådgivning
#familieterapi
#parterapeut
#skype
#akut
#kontakt

Kasper Larsen
Coach, psykoterapeut, sexolog, familie- og parterapeut i København Valby
Copyright© Kasper Larsen, 2018. All rights reserved.

Nyhedsbreve kan afmeldes ved at sende en
mail med 'Afmeld nyhedsbrev' i header'en.



  • Comments(0)