Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Værktøjer, artikler og blog om parforhold, kærlighed, samliv, sexliv, parterapi ...


Det handler om relationer ... relationen er din læremester ©
Blog med inspiration til parforholdet og ægteskabet - bliv klogere på parforholdets psykologi.

Bloggen omhandler relationer, samliv, kærlighed, sexliv, parforhold, parterapi og familieterapi.
På bloggen publiceres der jævnligt gratis artikler, nyheder, værktøjer og tips m.v.
Få hyppigere og mindre opdateringer via Twitter, Pinterest, Instagram og Facebook.
Du kan share, RSS'e og tilmelde dig pr. mail, så bliver du informeret når der kommer nyt.
Du kan ligeledes invitere din partner/andre til at følge bloggen, det er gratis og anonymt.

Kasper Larsen, cert. coach og exam. psykoterapeut cert. med speciale i parterapi
Efteruddannet som sexolog, familieterapeut, alkoholbehandler, mentor, supervisor og konsulent
Specialisering i problemløsning, kommunikation, relationer, parforhold, samliv, sexliv og utroskab
25 års erfaring med relationelle og psykologiske krise-, sorg-, udviklings- og forandringsprocesser
Læs mere om psykoterapi og parterapi i København Valby på www.parterapi-parterapeut.dk

Hvorfor utroskab og parterapi?

ParterapiPosted by Familie- og parterapeut Kasper Larsen 2017-03-11 14:21

• Hvorfor opstår der utroskab?
• Hvornår opstår der utroskab?

• Følelser efter utroskab
• Sorg og vrede efter utroskab

• Hvordan kommer man over utroskab?
• Hvordan kommer vi videre sammen efter utroskab?


Over 10 års erfaringen med parterapi omkring utroskab

I over 10 år har Parterapi-parterapeut.dk i København været specialiseret i psykologisk afklaring, forebyggelse og behandling af utroskab i form af parterapi, imagoterapi og sexologisk samtaleterapi.

Gennem denne erfaring viser det sig, at utroskab altid opstår på grund af en række unikke faktorer samt deres timing og særlige kombination. Det er således individuelt hvorfor der opstår utroskab og hvorfor par søger parterapi før, under eller efter utroskab.

Erfaringen fra parterapi omkring utroskab viser dog også en række gennemgående faktorer, for hvorfor der opstår utroskab i parforholdet og ægteskabet. Typisk også hvornår der opstår utroskab i parforholdet og ægteskabet.

Nedenfor og på sitet for utroskab finder I svar på spørgsmål omkring utroskab og hvordan man håndterer utroskab samt en række gratis artikler omkring utroskab og parterapi. Er I interesseret i at finde jeres egne svar og løsninger omkring utroskab, er I velkomne til at ringe 61661900 eller at skrive for en konsultation i parterapi omkring utroskab. I kan starte med en alm. konsultation i parterapi eller booke et par-tjek.

To overordnede faktorer ved utroskab

De to helt overordned faktorer for utroskab er 1) følelseslivet og det 2) fysiske. Altså at man enten er i underskud og/eller lader sig tiltrække følelsesmæssigt og/eller fysisk af en anden, hvilket der siden kan udvikle til en eller flere former for utroskab i parforholdet og ægteskabet. Det er dog sjældent at det kun handler om seksualitet, men sex og fx sexafhængighed kan også være en faktor. Sexlivet lider ikke altid før evt. utroskab, men efter utroskab opstår der ofte behov for støtte i form af sexologisk samtaleterapi.

Tre underliggende faktorer omkring utroskab

Herunder er det Parterapi-parterapeut.dk's erfaring, at der ofte er tre faktorer omkring utroskab der går igen. De fleste par der søger parterapi ved utroskab har oplevet: 1) En mangel på at parterne føler sig set, hørt og taget alvorligt. 2) Ringe lytning, dialog, kommunikation og problemløsning. 3) At parterne ikke har formået at regulere sig selv og deres behov i fællesskabet og/eller at de har mistet sig selv i parforholdet, ægteskabet, familien og børnene samt har glemt at leve deres eget liv – men i stedet levet sit liv gennem partneren eller parforholdet.

Hvornår opstår der utroskab?

De fleste par er i størst risiko for utroskab efter det første år. Dernæst omkring den periode det/de første børn bliver født. Siden opstår der ofte utroskab omkring syvårskrisen. Senere opstår der risiko for utroskab i forbindelse med midtvejskrisen, middelalderen og når børnene flytter fra reden.

To gennemgående følelser ved utroskab

Ofte opstår der utroskab når den ene eller begge parter føler sig negligeret, tilsidesat eller svigtet og dermed skuffede, sårede og vrede. Enten af misforstået hensyn eller på grund af dårlige kommunikationsevner får parterne ikke talt om situationen og løst problemerne. I stedet for kan det hænde at følelserne bliver håndteret ved utroskab. Det gælder ligeledes hvis der enten er for meget brok og skænderi eller at problemerne fejes under gulvtæppet og skeletterne gemmes i skabene. Brok og skænderier har aldrig givet os det vi ønsker, tilgengæld dræber det kærligheden og parforholdet.

Utroskab og parforholdet på 1., 2. eller 3. klasse

Der få rigtig gode parforhold og ægteskaber, hvor alt bare spiller og er rosenrødt. Til gengæld findes der faktisk også ret få parforhold og ægteskaber der er helt elendige. Derimod befinder de fleste parforhold og ægteskaber sig i midten – det middelmådige. Og det er det der er problemet. Det er her der hyppigst opstår utroskab.

De fleste parforhold og ægteskaber starter heldigvis godt ud, men turen ned sker automatisk og ubemærket i takt med at dagligdagen vinder ind og man glemmer aktivt at dyrke kærligheden og parforholdet. Det handler om hamsterhjulet og autopiloten samt at man begynder at tage hinanden for givet og dermed får puttet lytningen, dialogen, kærligheden, nærheden, intimiteten, sexlivet, relationen, venskabet, parforholdet og ægteskabet nederst på to-do-listen. Kærlighed er ikke en følelse, men handling – og parforholdet og ægteskabet kræver en bevidst og aktiv indsats, hvis det skal overleve og blomstre. Når der ikke er nogen ved parforholdets ror, så driver skibet uden kurs.

Parterapi hjælper jer dels med at komme gennem utroskaben og videre sammen, samtidig med at parterapi også støtter jer i udvikling og forebyggelse. Er I interesseret i at leve livet på anden eller første klasse i stedet for tredje klasse, er imagoterapi et godt valg, så snart i er igennem utroskabskrisen eller i øvrigt parate til det.

Sorgbehandling og sorgterapi ved utroskab

Utroskab er en krise, et tab og en sorg for parforholdet og ægteskabet. Tillid, tilgivelse og forsoning er en vigtigt del af parterapi omkring utroskab, men mange overser sorgen. Da sorgen altid er relationel og opstår i forbindelse med vores relationer, har Parterapi-parterapeut.dk i København specialiseret sig i sorg, sorg ved utroskab og sorg ved tab og dødsfald i parforholdet og familien. En anden side af sorgen er angsten – angsten for at miste (adskillelsesangst/separationsangst). Derfor støtter Parterapi-parterapeut.dk også med at genvinde trygheden og tilknytningen samt at overkomme evt. tilknytningsproblemer og tilknytningstraumer. Læs mere om sorgbehandling og sorgterapi på hjemmesiden.

Skilsmisse

Ca. 50% af alle par, som ikke plejer parforholdet og ægteskabet, går fra hinanden og bliver skilt efter to år. Alkoholproblemer i parforholdet, udfordringer hos partnere der er vokset op i familier med alkohol og utroskab udgør de største risici for skilsmisse. Utroskab betyder dog ikke nødvendigvis skilsmisse, men utroskab er som en t-vej og et spørgsmål om udvikling eller afvikling. Hvis I ønsker afvikling tilbyder Parterapi-parterapeut.dk i København farvelterapi og skilsmisseterapi, så I kan få ryddet op, lukket ned og blive skilt på en hensigtsmæssig måde.

Konsultation i psykoterapi og parterapi

I kan læse mere om effektivt koncept i parterapi.
Eller booke konsultation i parterapi, imagoterapi eller psykoterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post56.
Er du ikke tilmeldt bloggen om parforhold og parterapi, kan du sende en email:
www.parterapi-parterapeut.dk/please-call-me-once.html
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips til parforholdet og kærligheden

Du kan også følge med på www.facebook.com/parterapi.parterapeut
Eller på www.twitter.com/Parterapeuten
Eller http://plus.google.com/115591983982998045497
Eller www.instagram.com/parterapi

Flere relaterede artikler og værktøjer på blog om parforhold og parterapi

Seks typer af parforhold med utroskab
Førstehjælp ved utroskab
Heling af smerten ved utroskab
Hvad er utroskab
Hvorfor og årsager til utroskab (denne artikel)
Kom godt over utroskaben
Undskyld og tilgivelse ved utroskab
Letting go og at give slip efter utroskab
Tillid og mistillid i parforholdet
Skam i parforholdet

Relaterede links

#parterapi
#partjek
#koncept
#couplestherapy
#alkohol
#voksnebørnafalkoholikere
#depression
#utroskab
#skilsmisse
#sorg
#sexolog
#imago
#parrådgivning
#familieterapi
#parterapeut
#skype
#akut
#kontakt

Kasper Larsen
Coach, psykoterapeut, sexolog, familie- og parterapeut i København Valby
Copyright© Kasper Larsen, 2017. All rights reserved.

Nyhedsbreve kan afmeldes ved at sende en
mail med 'Afmeld nyhedsbrev' i header'en.  • Comments(0)//blog.parterapi-parterapeut.dk/#post56