Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Værktøjer, artikler og blog om parforhold, kærlighed, samliv, sexliv, parterapi ...


Det handler om relationer ... relationen er din læremester ©
Blog med inspiration til parforholdet og ægteskabet - bliv klogere på parforholdets psykologi.

Bloggen omhandler relationer, samliv, kærlighed, sexliv, parforhold, parterapi og familieterapi.
På bloggen publiceres der jævnligt gratis artikler, nyheder, værktøjer og tips m.v.
Få hyppigere og mindre opdateringer via Twitter, Pinterest, Instagram og Facebook.
Du kan share, RSS'e og tilmelde dig pr. mail, så bliver du informeret når der kommer nyt.
Du kan ligeledes invitere din partner/andre til at følge bloggen, det er gratis og anonymt.

Kasper Larsen, cert. coach og exam. psykoterapeut cert. med speciale i parterapi
Efteruddannet som sexolog, familieterapeut, alkoholbehandler, mentor, supervisor og konsulent
Specialisering i problemløsning, kommunikation, relationer, parforhold, samliv, sexliv og utroskab
25 års erfaring med relationelle og psykologiske krise-, sorg-, udviklings- og forandringsprocesser
Læs mere om psykoterapi og parterapi i København Valby på www.parterapi-parterapeut.dk

Strategier for kærlighed og udvikling i parforholdet / parterapi

ParterapiPosted by Familie- og parterapeut Kasper Larsen 2017-10-28 13:17

• Kom ud af parforholdets Tornerosesøvn
• Gnav jer fri af kærlighedens hamsterhjul
• Sæt turbo på ægteskabet
• Grib efter parterapeutens iltmaske
• Søg førstehjælp og ring efter parterapi
• Spil kærlighedens trumf


Livet slutter ikke ved de tredive eller sølvbrylluppet

Kender du det? Forelskelsen fortager sig, følelserne blegner, hamsterhjulet tager over, sexlivet dør og romantikken går af fløjten. Nærheden forsvinder og afstanden tiltager … separate living eller miserable married. Det fører hurtigt til nye strategier for nærhed og liv eller for at dulmen af tomheden og smerten – arbejde, projekter, hus, sport, mad, sukker, tobak, medicin, alkohol, utroskab … Men det er ikke dødens kys for parforholdet. Grib efter iltmasken og læs mere nedenfor og få gratis tips og værktøjer til parforholdet … eller ring til Parterapi-parterapeut.dk i København for kunstigt åndedræt til parforholdet og ægteskabet.

Få forelskelsen og kærligheden tilbage i parforholdet

Lever i det parforhold, I drømte om? Eller er det som ovenfor og sådan I gerne vil leve? Er det noget af det, I vil se tilbage til om 20 år? Er det eksemplet, I vil give videre til jeres børn Nej vel! Derfor – tag roret i egen hånd, sæt skub i parforholdet, genskab dynamikken og udviklingen samt få gnisten, glæden, friskheden og spændingen tilbage i livet, sexlivet og parforholdet. Men inden I søger psykoterapi eller parterapi, så læs først denne artikel. For her får I et par gratis tips, hvis I gerne vil forsøge selv eller have værktøjer til at supplere jeres parterapi med. Og hvorfor vente, start allerede i dag og sæt turbo på parforholdet og kærligheden.

To opskrifter for parforholdet

Der er to overordnede opskrifter til, at få gnisten tilbage i parforholdet og ægteskabet. Den første opskrift tager udgangspunkt i at gøre flest muligt af de ting i gjorde den gang i var nyforelskede. Den anden opskrift handler om at finde jeres egne unikke svar, som får parforholdet til at klikke.

OPSKRIFT NUMMER ET TIL PARFORHOLDET

Den første opskrift består af fire strategier til et bedre parforhold:

1. Start med at foretage jer noget aktivt sammen. Ikke kun mad og rødvin hjemme, den samme restaurant, tv og kaffe eller Netflix og slik. Det handler om at tage initiativ, eksperimentere og at foretage sig noget aktivt sammen. Noget nyt, fælles, kreativt, frisk, sprudlende og energisk. I skal stimulere fantasien og prøve noget af sammen. Noget nyt og ukendt eller noget kendt, men på nye og ukendte måder, tider og steder. Gør noget andet eller noget på en anden måde. Skab impulsivitet og variation i jeres parforhold. Foretag eksperimenter i jeres liv og parforhold. At gøre noget nyt, skaber input, oplevelser, spænding og gnist. Tænk på starten af jeres parforhold. Alt var nyt og spændende. Derfor, gør noget nyt og gå på ny på opdagelse i jer selv, partneren og parforholdet. Find i det mindste en helt ny eller anderledes restaurant, et fremmed sted. Skift Netflix ud med en biogrftur og se noget I ikke plejer at se. Tag ud og kør gokart eller gå på bueskydning sammen. Gå til madlavning sammen og få inspiration. Hvad som helst. Skift i det mindste tv og kaffe ud med en gåtur.

2. Tilføj elementer af overraskelse, spænding og mystik i jeres liv, parforhold og ægteskab. Gør noget uventet og overrask hinanden. Se på hinanden og lyt til hinanden, som om det var første gang og som om I slet ikke kendte hinanden. Gen-installer jeres nysgerrighed og stil en masse spørgsmål. Dumme, fjollede, skæve, sjove, nysgerrige, pirrende, provokerende eller frække spørgsmål. Det er godt at kende hinanden for det styrker kærligheden, men i takt med at vi bedre og bedre kender hinanden, så dør nysgerrigheden, friskheden, åbenheden og interessen. Gå på date igen. Send kærlighedsbreve til hinanden eller skriv et digt. Byt roller, spil nye roller eller tilfør nye måder, metoder, ting og elementer i jeres parforhold, liv og sexliv. Tag initiativ og overrask hinanden. Gør noget uventet, skørt, frækt eller sjovt. Tag hen på din partners arbejdsplads og bortfør din partner til en frokost i byen eller en middag efter arbejde. Arranger en get-away på spa eller hotel. Send nogle flirtende og frække sms'er midt på dagen eller på vej hjem. Gem en biografbilet eller personlig besked på en lap papir i din partners lomme, taske, madpakke eller hovedpude. Tag på byvandring, lav en skattejagt eller organiser et orienteringsløb. Nyheder og overraskelser skaber exitement. Det handler om at genskabe oh-wow faktoren. Netop som da I var nyforelskede og alt var nyt, anderledes og interessant.

3. Tilsidst handler det om at vække hinanden, nervesystemer og følelser. At skabe det man i parterapien kalder arousal. På engelsk betyder arousal parathed, modtagelighed, vågenhed, opvågning og ophidselse. Ikke kun seksuelt, men neurologisk og alt det der følger med i form af krop, hormoner, tilstande, følelser og adfærd. Altså at støtte sig selv og hinanden i at skabe en tilstand i parforholdet, hvor man er bevidst, vågen, åben og aktiv. Det handler om at komme ud af parforholdets Tornerosesøvn og at slå parforholdets autopilot fra. Vores nervesystemer påvirker jo hinanden, som i et fælles system. Hjernen søger netop genkendelighed, rutine og effektivitet. Vigtigt i dagligdagen, men samtidig romantikkens død. Så hvis man kan vække partneren, så vækker man også sig selv og omvendt. Og denne bevidsthedstilstand er afgørende, for liv, nærhed, friskhed, dynamik, skabelse, læring, udvikling og forandring i parforholdet, såvel som i forhold til den personlige udvikling. Personlig udvikling fører således også til udvikling af parforholdet. På samme måde hænger psykoterapi og parterapi også sammen. Parterapi er reelt psykoterapi med to voksne i en relation.

4. Kickstart dialogen i parforholdet. Det er ofte svært, for både nysgerrigheden og kreativiteten har det med at dampe af sammen med forelskelsen. Derfor får I nu værktøjet med De 36 spørgsmål der kan gøre jer forelsket igen samt stimulere kontakten og dialogen i parforholdet: www.blog.parterapi-parterapeut.dk/#post65

OPSKRIFT NUMMER TO TIL PARFORHOLDET

Jeres unikke kærlighedsstrategi

Opskrift nummer to er parterapi. Med parterapi kan I med udgangspunkt i jeres aktuelle situation, få støtte til at finde jeres helt unikke kærlighedsstrategi via et personligt samarbejde med jeres egen parterapeut. Via parterapien har I samtidig mulighed for at arbejde med jeres personlige udfordringer, muligheder og potentialer samt håb, drømme og mål. Læs mere om effektivt koncept i parterapi.

Parforholdet på første klasse

Er I parat til at gå skridtet videre? Og ønsker I at opgradere parforholdet til første klasse? Så er en helt anden og unik mulighed er imagoterapi. Imagoterapi er en fantastisk værktøjskasse, hvor I både for mulighed for personlig udvikling og heling samtidig med at komme tættere på hinanden, styrker jeres dialogværktøjer og skaber en intimitet i aldrig troede var mulig. Hvordan bliver det bedre end det?

Flere muligheder for parterapi

Hvis I er i tvivl om hvor I står, gerne vil gøre status og sikre kursen i parforholdet kan I starte med en alm. konsultation i parterapi eller et par-tjek, hvor I samtidig får en gratis værktøjskasse til parforholdet, bestående af en udvidet parforholdstest og eBog. Parterapi-parterapeut.dk i København Valby tilbyder også relationel psykoterapi og specialforløb med fokus på alkoholproblemer, voksen barn af alkoholikere,utroskab, tab, død, sorgterapi, depression, angst og stressfulde tilstande. Derudover tilbydes der sexologisk samtaleterapi, imagoterapi for singler på dating, familieterapi og sorgterapi.

Af Parterapi-parterapeut.dk
I enhver krise er der en mulighed og en læring.
Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper med at gøre snublesten til trædesten.

Konsultation i psykoterapi, imagoterapi og parterapi

Du kan læse mere om effektivt koncept i parterapi og parterapi på engelsk.
Eller booke konsultation i parterapi, imagoterapi eller psykoterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post69.
Er du ikke tilmeldt bloggen om parforhold og parterapi, kan du sende en email:
www.parterapi-parterapeut.dk/please-call-me-once.html
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips til parforholdet og kærligheden

Du kan også følge med på www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Eller på www.twitter.com/Parterapeuten
Eller http://plus.google.com/115591983982998045497
Eller www.instagram.com/parterapi

Relaterede links om parterapi

#parterapi
#partjek
#koncept
#couplestherapy
#alkohol
#voksnebørnafalkoholikere
#depression
#utroskab
#skilsmisse
#sorg
#accessbars
#sexolog
#imagoterapi
#parrådgivning
#familieterapi
#parterapeut
#skype
#akut
#kontakt

Kasper Larsen
Coach, psykoterapeut, sexolog, familie- og parterapeut i København Valby
Copyright© Kasper Larsen, 2017. All rights reserved.

Nyhedsbreve kan afmeldes ved at sende en
mail med 'Afmeld nyhedsbrev' i header'en.  • Comments(0)