Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Blog | Parforhold | Parterapi-parterapeut.dk

Værktøjer, artikler og blog om parforhold, kærlighed, samliv, sexliv, parterapi ...


Det handler om relationer ... relationen er din læremester ©
Blog med inspiration til parforholdet og ægteskabet - bliv klogere på parforholdets psykologi.

Bloggen omhandler relationer, samliv, kærlighed, sexliv, parforhold, parterapi og familieterapi.
På bloggen publiceres der jævnligt gratis artikler, nyheder, værktøjer og tips m.v.
Få hyppigere og mindre opdateringer via Twitter, Pinterest, Instagram og Facebook.
Du kan share, RSS'e og tilmelde dig pr. mail, så bliver du informeret når der kommer nyt.
Du kan ligeledes invitere din partner/andre til at følge bloggen, det er gratis og anonymt.

Kasper Larsen, cert. coach og exam. psykoterapeut cert. med speciale i parterapi
Efteruddannet som sexolog, familieterapeut, alkoholbehandler, mentor, supervisor og konsulent
Specialisering i problemløsning, kommunikation, relationer, parforhold, samliv, sexliv og utroskab
25 års erfaring med relationelle og psykologiske krise-, sorg-, udviklings- og forandringsprocesser
Læs mere om psykoterapi og parterapi i København Valby på www.parterapi-parterapeut.dk

Om krop, selvværd, intimitet, parforhold | Parterapi | Parterapeut | København

ParterapiPosted by Familie- og parterapeut Kasper Larsen 2019-01-12 18:40

Sund psyke i en sund krop med sunde relationer ©

• Hvad betyder kroppen for parforholdet?
• Hvilken indflydelse har kroppen på sexlivet?
• Hvordan styrer vi mad og alkohol i parforholdet?

• Hvordan får vi et bedre parforhold?
• Hvordan holder jeg mig i form?
• Hvordan regulerer jeg min vægt?
• Hvordan styrer jeg min sukkertrang?
• Hvordan får jeg stabilt blodsukker?Betyder kroppen noget for dig, jer og parforholdet?

De fleste vil svare ja til, at kroppen endda betyder rigtigt meget. Dels for vores selvbillede, selvværd, velvære, energi og overskud. Og dels for vores relation til os selv, omverdenen og parforholdet især. For mange betyder deres syn på og forhold til deres egen krop og partnerens krop også meget for respekt, kærlighed og selvkærlighed samt mobilitet, sexlyst og sexliv. For mange der lider af og har været behandlet for livsstilssygdomme og kritisk eller livstruende sygdom, betyder det ikke blot meget for dem selv, men også for partneren og partnerens bekymrings- og angstniveau. Er du der for mig? Er du der også om et halvt år? Betyder jeg og livet nok for, at du vil tage vare på din krop og helbred? Vil du investere det i dig selv og mig?

Krop, parforhold, tabu, dialog og løsninger

For mange er krop, kost og motion et pinefuldt og sårbart tabu, der enten forties eller skændes om. For nogle har det endda ladet dem drive ud i utroskab. Det at tale om det, er netop medicinen - vejen ud. Det nytter altså ikke at isolere sig og prøve at løse problemerne selv. Det gør det blot mere pinefuldt. Det er heller ikke ligetil. For hvis vi med den hjerne og psykologi vi allerede har, selv kunne løse problemerne - ja, så havde vi jo allerede gjort det! Så hvordan har du det med kost, motion og din krop? Din partners krop, livsstil og vaner? Måske er alt som det skal være og måske er det blot selvbilledet, body image og den indre dialog, der skal justeres? Eller måske er der plads til forbedring? Tør du?

Krop, alder og parforhold

Med alderen ændres vores krop både generelt set og genitalt. Det skyldes en lang række forhold omkring, hvordan kroppen regenererer og degenererer. Mandens og kvindens overgangsalder. Hormonelle forandringer. Knogler, muskulatur og forbrænding. For både mænd og kvinder kræver det, at man ikke fortsætter som tidligere med kost og motion - det kan faktisk ubesværet reguleres. Fedtet sætter sig også på andre måder og steder. Der er risiko for at den farlige indre fedtprocent stiger. Også selvom man ser slank ud - tyndfed, kaldes det. Fedtet sætter sig også forskelligt på mænd og kvinder. Hvis der ikke justeres og evt. suppleres med fordelagtig kost eller kosttilskud, kan det også have genitale og seksuelle konsekvenser. Fx rejsningsproblemer og skedetørhed/svige. For ikke at tale om overvægt, knæproblemer, hoftebesvær, sukkersyge og blodpropper m.v. Mange ting kan forebygges og rettes op med kost og motion.

En positiv eller negativ spiral

Jo bedre vi har det, jo mere overskud og større tendens til at spise bedre … dermed mere overskud, livsenergi og lyst til at være aktiv eller at motionere. Omvendt, jo dårligere vi har det, jo mindre får vi lyst til at motionere og lave god mad. Og jo mere inaktive, triste, angste og deprimerede vi bliver, jo mere får vi som regel også lyst til at hygge os i sofaen med tv, guf og rødvin. Det er en dræber for parforholdet. Ligesom det at lave noget dejligt, sundt og aktivt sammen er styrkende for parforholdet. Bare det at være aktive samme eller at motionere lidt er rent faktisk også godt for sexlivet.

Dialog kan kræve støtte fra parterapi

Meget af problemerne i parforholdet omkring krop, motion, kost, sukker og alkohol, skyldes ubevidste vaner og misforståelser. Vi er nød til at lære at tale positivt, konstruktivt og kærligt med os selv og partneren. Og vi er nød til at få spejling og sparring på vores ubevidste processer og mønstre i form af et ærligt ord fra en god ven eller via coaching, psykoterapi og parterapi. Vi kan ikke hive os selv op med nakkehårene. Vi kommer i hvert fald ikke langt. Det har jeg med utallige eksperimenter måtte sande for mig selv, på min egen krop og personlige relationer. Træning gør det ikke alene og kosten skal følge med. I dag spiser jeg for at træne. Jeg træner ikke længere for at spise. Og jeg træner fordi jeg har lyst. Kunne du tænke dig at lære det? Og få et mere uanstrengt forhold til kost, motion, krop og relationer?

Straf og pine eller leg og lethed

Mange straffer og piner sig selv eller partneren - psykologisk, kropsmæssigt, relationelt, kostmæssigt eller træningsmæssigt - helt unødvendigt. Nogle vejer for meget og andre for lidt. Nogle får for lidt træning og andre for meget - får slid og skader samtidig med at partneren lider under prioritering og fravær. Andre sulter sig eller er sukkerafhængige og overspiser. Nogle drikker for meget eller har alkohol-problemer. Det kan ikke undgå at påvirke parforholdet - læs mere her på Blog om parforhold om parforholdes komplekse og sammenhængende problemer. Krop, psykologi og relationer hænger sammen. Kender du det?

Ingen grund til overdrivelse

Det pragmatiske er at lytte til kroppen, det praktiske er at handle efter det og det terapeutiske er at opnå en sund selvregulering i alle livets forhold. Men det kræver at de tre intelligenser afbalanceres - hjerne, hjerte og krop. Ligesom det kræver en sund og ubelastet attitude til kost og motion. Der er ingen grund til at overdrive eller at bevæge sig ud i risikozonen for træningsafhængighed eller spiseforstyrrelser. Kunne du tænke dig at vide hvordan det står til med din krop - vægt, bmi, fedtprocent, indre fedtprocent, vandprocent, muskler, knogler og hvileforbrænding? Og kunne du tænke dig at høre om praktiske muligheder og pragmatiske løsninger?

Gratis tal og fakta

Ikke at vide hvordan det rent faktisk står til med kroppen eller at pine, lide og sulte sig, er helt unødvendigt og uhensigtsmæssigt. Træning udgør kun 20% og kosten de sidste 80%. Men attituden bagved står i sig selv for 100%. Derfor er det godt med sparring, bevidsthed og selvindsigt. Du behøver ikke selv at være kok, kostvejleder, personlig træner eller psykolog for at kunne justere kost og motion hensigtsmæssigt. Du kan starte med en gratis bodyscanning i København samt en snak om tallene og dine muligheder. Herefter væger du selv det der passer bedst til dig. Hvad nu, hvis det var nemt, sjovt og herligt? Hvordan bliver det endnu bedre end det?

Gratis bodyscanning / kropsscanning

Ved hjælp af tørre tal i form af en kropsscanning og kropsanalyse samt et par praktiske tips, kan du som din partner let komme i gang. Og hvorfor ikke gøre det sammen med partneren, styrke parforholdet og gøre det til en leg? Er I ikke til avancerede løsninger omkring diæt, kan I høre om mine erfaringer omkring Herbalife, som både kan bruges til kontrol af blodsukker/sukkertrang, vægtregulering, muskelopbygning, bedre sundhed og mere energi. Jeg havde i lang tid mange fordomme om produkter som Herbalife. Men nu har jeg selv prøvet det og faktuelt målt mig selv før, under og efter samt set hvad Herbalife kan. Der er ingen pligt, tvang eller binding. Og skulle produktet kan endda returneres. Så god er erfaringen og så meget tror Herbalife på demselv.

Gratis crossfit træning

Kunne I også tænke jer at prøve en sjov, effektiv og social sport, kan I p.t. som Herbalife-kunder få gratis crossfit-træning tre gange om ugen! Det er måske nok med lidt kostomlægning og motion. Men er der knas i parforholdet eller bagvedliggende psykologiske problemer omkring krop, psyke, energi, overskud, vægt, kost og alkohol, er der mulighed for alkoholbehandling, access bars, psykoterapi, parterapi og sexologisk samtaleterapi. Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper med at facilitere dialogen, at gøre komplekse ting enkle og støtte til omsætning af drømme til handling. Hvad ellers er så muligt?

Hør mere om:
• Body scanning
• Samtale og sparring
• Crossfit træning

Læs mere om krop, psyke, relationer og parforhold:
www.parterapi-parterapeut.dk/bodyscanning-kropsanalyse.html

Læs mere om gratis body scanning i kbh og Herbalife:
www.facebook.com/Bodyscanning.Kbh

Af Parterapi-parterapeut.dk

I enhver krise er der en mulighed og en læring.
Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper med at gøre snublesten til trædesten.
Ovenstående principper anvendes også i professionel coaching ved ErhvervsCoach®.

Kasper T. Larsen
Coach med speciale i sundhed, karriere og erhverv
Psykoterapeut med speciale i sunde relationer
Access bars facilitator & facelift practitioner
Herbalife Seniorkonsulent

Sommerkroppen skabes om vinteren og nydes året rundt.
Gratis crossfit træning gælder i en begrænset periode og forudsætter at du opfylder kravene om at være Herbalife-kunde.

Hvis de kan, så kan du også:
Herbalife is for everyone and is used by world class top athletes for excellent results. Herbalife Formula 1 has won the Gold Award for Best Breakfast in 2019 by Health & Fitness Magazine. Herbalife Express Bar was in 2018 awarded as best Snack Bar / Meal Bar in Coachmagazine (coachmag).

#bodyscan #bodyscanning #gratisbodyscanning #bodyscanningkbh #bodyscanningkøbenhavn #vildmedsundhed #vildmedsport #vildmedherbalife #herbalife #kropsskanning #kropsanalyse #kropsanalysekbh #kropsanalysekøbenhavn

Konsultation i psykoterapi og parterapi
I kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultation i psykoterapi og parterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post78.
Er du ikke selv på denne blok, kan du sende en besked.
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips og feeds til parforholdet og kærligheden

Facebook: www.facebook.com/parterapi.parterapeut
Twitter: www.twitter.com/Parterapeuten
Google: http://plus.google.com/115591983982998045497
Pinterest: www.pinterest.com/parterapi
Instagram: www.instagram.com/parterapi

Flere relaterede artikler og værktøjer på blog om parforhold og parterapi

Kommunikation i parforholdet 1
Kommunikation i parforholdet 2
Kommunikation i parforholdet 3
Skænderier i parforholdet 1
Skænderier i parforholdet 2
Om at give slip - letting go
Tillid og mistillid
Undskyld på 5 sprog
Kærlighedens 5 sprog
Ikke voldlig kommunikation med girafsprog
Kommunikation med imago-dialog
Bliv en bedre lytter i parforholdet
Fem lyttestile og to strategier til at blive en bedre lytter i parforholdet
Lytning, indlevelse og mentalisering i parforholdet
Hvorfor er parforholdet så svært?

Relaterede links om parterapi

#parterapi
#partjek
#koncept
#couplestherapy
#alkohol
#voksnebørnafalkoholikere
#depression
#utroskab
#skilsmisse
#sorg
#accessbars
#sexolog
#imagoterapi
#parrådgivning
#familieterapi
#parterapeut
#skype
#akut
#kontakt

Kasper Larsen
Coach, psykoterapeut, sexolog, familie- og parterapeut i København Valby
Copyright© Kasper Larsen, 2019. All rights reserved.

Nyhedsbreve kan afmeldes ved at sende en
mail med 'Afmeld nyhedsbrev' i header'en.

  • Comments(0)